Oostende omarmt opnieuw de Veggie Challenge

Oostende doet in maart 2024 voor de vierde keer mee aan de Veggie Challenge met een focus op peulvruchten. De stad organiseert diverse activiteiten om de overgang naar plantaardige voeding te stimuleren en de veelzijdigheid van peulvruchten te benadrukken.

Inzet op plantaardige toekomst

In maart 2024 neemt Oostende voor de vierde keer deel aan de Veggie Challenge. Deze maand staat in het teken van minder vlees en meer plantaardige alternatieven, met een bijzondere nadruk op peulvruchten. Volgens recente cijfers van Proveg vzw is de vraag naar plantaardige voeding aan een sterke opmars bezig, waarbij vier op de tien Belgen aangeven minder vlees te willen consumeren.

De veelzijdigheid van peulvruchten

Deze keer plaatst Oostende peulvruchten centraal in de uitdaging. Niet alleen zijn peulvruchten een rijke bron van eiwitten, ze bevatten ook belangrijke voedingsstoffen zoals B-vitamines en mineralen. De stad benadrukt de veelzijdigheid en de economische voordelen van deze voedselgroep door verschillende activiteiten en initiatieven.

Gemeenschapsinitiatieven in de kijker

Zo zet de volkskeuken van Antenne peulvruchten elke woensdag in de spotlight door ze te verwerken in heerlijke vegetarische gerechten. Oostendse restaurants en het Ensorinstituut springen eveneens op de kar door speciale vegetarische gerechten aan te bieden die rijk zijn aan peulvruchten.

Een leerrijke maand voor jong en oud

Stadspersoneel zal kennismaken met de veelzijdigheid van peulvruchten in het personeelsrestaurant, en de kinderboerderij biedt educatieve sessies over het kweken en de voedingswaarde van deze planten. Verder stimuleert de stad de lokale teelt van peulvruchten door samenwerkingen met samentuin O.666 en de volkstuinenvereniging Tuinhier, samen met Velt vzw.

Doe mee met de Veggie Challenge

Iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de Veggie Challenge en zo meer te ontdekken over plantaardige voeding. Inschrijven kan online, waarna deelnemers toegang krijgen tot een schat aan informatie, recepten en tips.

( Tekst door Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be )