Margaux Baelemans, werkzaam bij Sanglier des Ardennes, kroonde zich gisterenavond in Vives Brugge tot de Belgische Sommelier winnaar

De Vives Campus in Brugge was de glorieuze achtergrond voor de nationale finales van de Jeunes Chefs Rôtisseurs en Jeunes Sommeliers Competities. Dit evenement benadrukte de cruciale steun voor jong culinair en sommelier talent en bood een dag vol met educatie, competitie en festiviteiten, waarbij Margaux Baelemans als uitblinker naar voren kwam.

Brugge schittert als gastheer voor nationale gastronomische toernooien

Brugge, 24 maart 2024 – De Vives Campus in Brugge was het toneel van de Belgische nationale finales van de Jeunes Chefs Rôtisseurs en Jeunes Sommeliers Competities, waarbij jong talent zich van zijn beste kant liet zien in de kunsten van de gastronomie en sommelierie. Dit prestigieuze evenement, gehouden op 24 maart, onderstreept de inzet van de Nationale Bailliage om jongeren te ondersteunen in hun vakmanschap en carrières binnen de horeca.

Een dag in het teken van culinair talent

De dag begon om 12.30 uur met de opening van de deuren voor het publiek. Studenten van de bacheloropleiding Hotel-, Restaurant- en Cateringmanagement verwelkomden gasten en namen de organisatie van het evenement op zich. Het evenement bood een rijke ervaring met live jazzmuziek, gebracht door Jazzizo onder leiding van Dame de La Chaîne Heidi Louagie, en een breed scala aan interviews met prominente figuren uit de horeca.

Kunstliefhebbers konden genieten van de tentoongestelde werken van Kurt Van Tendeloo, terwijl de LoReCa-bar verfrissingen en hapjes aanbood tegen vriendelijke prijzen.

Een educatieve draai met masterclasses

De middag bood twee unieke educatieve sessies aan. Om 13.00 uur leidde Tal Sunderland-Cohen, Bailli Délégué Honoraire van Israël, een uitzonderlijke masterclass over Israëlische wijnen. Later, om 14.15 uur, bood Dame de la Chaîne Anne Guffens een workshop aan over aromatherapie voor horecaprofessionals, waarin deelnemers leerden over de voordelen van essentiële oliën in gastvrijheid.

De climax: Jeunes Sommeliers competitie

De finale van de Jeunes Sommeliers Competitie ving aan om 15.00 uur op het podium van de Aula, culminerend in de proclamatie van de winnaars om 17.30 uur. De spanning en passie voor gastronomie waren voelbaar tijdens deze competitieve showcase.

Margaux Baelemans, werkzaam bij Sanglier des Ardennes, kroonde zich tot de Belgische Sommelier winnaar, terwijl ze ook de favoriet van het publiek werd. Ruben Struyve, verbonden aan Table de Maxime, en Colin Lurot van wijnhandel Grafe Lecocq vervolledigden respectievelijk de tweede en derde plaats.

Avond van exclusiviteit en netwerken

Het evenement werd afgesloten met een VIP-ontvangst om 18.30 uur, een exclusieve gelegenheid voor leden van de Chaîne om samen te komen, netwerken en de successen van de dag te vieren.

Auteurs van de tekst: Andy Vermaut (+32499357495) en Serge Jansen (+32468334833) van www.westnieuws.be (email: contact@westnieuws.be)