De symfonie van samenwerking
De delicate dans tussen kunst en maatwerkbedrijven heeft vaak verrassende wendingen. WAAK, het prominente maatwerkbedrijf, heeft de muziek van deze dans reeds eerder gehoord. In harmonie met DURF2030 en de beeldende kunstenares An Verstraete, schrijft WAAK een nieuw lyrisch hoofdstuk in dit boek. Het resultaat? Een verrijkende ontmoeting tussen de medewerkers van WAAK en de verfijnde wereld van kunst.
DURF2030: Schilders van verandering
Vanuit Kortrijk vraagt DURF2030 zich af hoe artistieke vonken maatschappelijke veranderingen kunnen ontsteken. Onlangs werd ‘DURF WERKT’ geïntroduceerd, een mijmering over de toekomstige contouren van arbeid. Dit initiatief dient als voedingsbodem voor Kortrijk’s ambitie om zich te profileren als de Europese Culturele Hoofdstad in 2030.
WAAK’s eerdere dans met kunst
De zoektocht van DURF2030 naar bekwame lokale partners leidde hen naar de deuren van WAAK. Met meer dan 2.100 medewerkers, is WAAK een reus in het landschap van West-Vlaanderen. Hun vorige flirt met de kunsten, zoals hun samenwerking met dichteres Astrid Haerens en hun betrokkenheid bij het “Coming World Remember Me” WO I-herdenkingsproject, heeft bewezen dat kunst en maatwerk elkaar kunnen aanvullen en versterken.
Dialogen in kleur en vorm
Voor dit nieuwe avontuur slaat WAAK de handen ineen met An Verstraete. Gedurende twee weken verandert de refter van WAAK in haar artistieke speeltuin. Hier daagt ze de voorbijgangers uit om zich te laten meeslepen door haar kunst. An’s drijfveer? Mensen laten reflecteren op schoonheid zonder haar visie op te leggen. De medewerkers worden uitgenodigd om te delen wat ze zien, voelen en denken over haar werk.
Theater van verbinding
De wereld die An Verstraete schildert, ‘Holly’s Region’, voelt als een theater waarin de grens tussen kunst en publiek vervaagt. Deze interactieve benadering vindt weerklank bij WAAK, waar de nadruk ligt op het sociale aspect van kunstbeleving.
Een samensmelting van werelden
DURF2030 en WAAK, twee entiteiten die op het eerste gezicht ver van elkaar af lijken te staan, vinden elkaar in het samenbrengen van uiteenlopende werelden. Wanneer kunst en maatwerk samenkomen, ontstaat er een prachtig palet van emoties en ervaringen. De artistieke reis, georkestreerd door An Verstraete, belooft de medewerkers van WAAK een boeiend avontuur.
De collaboratie tussen WAAK, DURF2030 en An Verstraete toont aan hoe kunst als brug kan dienen tussen verschillende levenssferen. Hier dient kunst als instrument voor dialoog en verbinding.
Axel Ronse, de bezielde schepen van Cultuur, bevestigt deze visie met passie. Contact: Axel Ronse Schepen van Cultuur axel.ronse@kortrijk.be 0484 63 44 96
Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be