Hotelschool Ter Duinen triomfeert op nationaal sommelierkampioenschap

Hotelschool Ter Duinen Koksijde viert een indrukwekkende overwinning op het Nationaal Kampioenschap voor Junior Sommeliers 2024, waarbij hun studenten uitblinken in zowel theorie als praktijk.

Koksijde/Antwerpen, 25 maart 2024 – In een prestigieuze competitie die het beste jonge talent binnen de wijn- en drankenwereld naar voren brengt, heeft Hotelschool Ter Duinen Koksijde bewezen een broedplaats te zijn voor de toekomstige sterren van de sommelierkunst. Tijdens het Nationaal Kampioenschap voor de Beste Junior Sommelier en de Beste Commis Junior Sommelier 2024 in Antwerpen, stegen vier studenten van deze gerenommeerde instelling boven hun leeftijdsgenoten uit.

Een podium voor jong talent

Georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde, streeft dit kampioenschap ernaar jonge, aanstormende professionals in hotelmanagement, restauratie en het sommeliersambt te inspireren en uit te dagen. De competitie, open voor leerlingen van het 6de en 7de jaar met een specialisatie in drankenkennis van hotelscholen en opleidingsinstituten uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel, legt de nadruk op zowel de theoretische als praktische beheersing van wijn en geestrijke dranken.

Van theorie tot praktijk

De kandidaten werden onderworpen aan een grondige theoretische toets, die hun algemene kennis over wijn peilde. In de praktijkfase toonden zij hun vaardigheden in het correct inschenken van Duvel, het decanteren van wijn en een proeverij van diverse wijnen.

Hotelschool Ter Duinen schittert

Uit een groep van achttien deelnemers onderscheidden vier leerlingen van Hotelschool Ter Duinen zich met hun superieure kennis en vaardigheden:

  • Beste Commis Junior Sommelier 2024 (6de jaar): 1e prijs voor Annabel De Vos en de 2e prijs voor Loewie Vanslembrouck.
  • Beste Sommelier Junior 2024 (7de jaar): 1e prijs voor Arthur Vanderlinden en de 2e prijs voor Vince Vanderhaeghe.

Een toekomst in bloei

Deze overwinning onderstreept niet alleen de kwaliteit van het onderwijs bij Hotelschool Ter Duinen maar belicht ook de passie en het harde werk van de studenten. Hun succes op dit nationale platform is een belofte voor een schitterende toekomst in het sommeliersambt.

Auteurs van de tekst: Andy Vermaut (+32499357495) en Serge Jansen (+32468334833) van www.westnieuws.be (email: contact@westnieuws.be)