DIKSMUIDE MAAKT ZICH OP VOOR EEN GROENE REVOLUTIE: HET VESTIGINGSPARK 2024

In het hart van Diksmuide speelt zich een epische strijd af om de groene long van de stad te redden: het Vestigingspark, gelegen tussen de spoorweg en de Tuinwijk. Een broodnodige ruimte voor groen en recreatie, maar helaas slechts gedeeltelijk in het bezit van de stad. Na jarenlange onderhandelingen met private eigenaren, heeft de stad in 2022 de touwtjes in handen genomen en een onteigeningsprocedure gestart. Nu lijkt er licht aan het einde van de tunnel: schepen Marc Deprez verwacht dat de procedure binnen een jaar kan worden afgerond.

Ondanks de start van de onteigeningsprocedure heeft Diksmuide voortdurend geprobeerd om de gronden op vriendschappelijke wijze te verwerven via een hoger bod. Maar helaas, de stad moest erkennen dat deze pogingen niet succesvol waren. Er is echter een bemoedigende ontwikkeling: een lid van de eigenaarsfamilie heeft de andere, wereldwijd verspreide familieleden uitgekocht. Dit zou de onteigeningsprocedure, die in een hogere versnelling wordt gebracht, aanzienlijk moeten vereenvoudigen.

In een gedurfde zet om de laatste fase van de onteigeningsprocedure te ondersteunen, heeft de gemeenteraad een ontwerper aangesteld. Met zijn ontwerp, bedoeld om het dossier van Diksmuide te versterken, is het de bedoeling dat de ontwerper snel aan de slag gaat.

Dankzij een maximale doorlooptijd van 12 maanden voor de onteigeningsprocedure, kan Diksmuide tegen 2024 eindelijk het volledige Vestigingspark bezitten. Dit betekent dat het groenplan ook direct in de praktijk kan worden omgezet.

Dit is meer dan alleen een park. Dit is een statement van duurzaamheid, een investering in de toekomst en bovenal, een belofte aan de inwoners van Diksmuide. De stad maakt zich klaar om een groene revolutie te ontketenen, en het Vestigingspark zal het epicentrum zijn van deze transformatie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *