De digitale revolutie: een kans voor iedereen

De Vlaamse Regering heeft 3,2 miljoen euro toegekend voor een project dat zich richt op digitale inclusie. Onder leiding van viceminister-president Bart Somers wordt er ingezet op innovatieve oplossingen om iedereen te betrekken in de snelgroeiende digitale wereld.

De evolutie van onze samenleving verloopt razendsnel. Een van de belangrijkste krachten achter deze verandering is digitalisering. Hoewel de voordelen overduidelijk zijn, bestaat het risico dat bepaalde groepen niet mee zijn. Daarom is er een bijzondere beslissing genomen door de Vlaamse Regering.

Een forse investering in digitale inclusie

De winden van verandering waaien door de Vlaamse regeringsgebouwen. Onder de bezielende leiding van viceminister-president Bart Somers heeft de Vlaamse Regering besloten om een aanzienlijke som van 3,2 miljoen euro te investeren in digitale inclusie. Deze investering is gericht op verschillende organisaties: het Agentschap integratie en inburgering, Atlas, Amal en het Huis van het Nederlands Brussel.

Niet zomaar een project

Dit project, dat loopt van 1 oktober 2023 tot en met 31 december 2024, is meer dan slechts een tijdelijke inspanning. Het omvat innovatieve benaderingen en strategieën om de uitdagingen van onze snel digitaliserende maatschappij aan te gaan. Met een duurzame visie in gedachten hebben het Huis en de betrokken agentschappen zich gericht op twee cruciale pijlers.

Tweeledige aanpak voor een digitaliserende wereld

De eerste pijler richt zich op de digitale inclusie en zelfredzaamheid van klanten. In een wereld waar bijna alles online gebeurt, is het essentieel dat iedereen de tools en kennis heeft om zich te kunnen redden. De tweede pijler daarentegen richt zich op het opleiden en empoweren van medewerkers en partnerorganisaties. Het doel? Een structurele inbedding van het e-inclusiebeleid zodat niemand achterblijft in deze digitale revolutie.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be