Een nieuw hoofdstuk voor het Minnewaterpark in Brugge

Het Minnewaterpark in Brugge krijgt vanaf 25 september een grootschalige opwaardering. Deze transformatie omvat nieuwe wandelpaden, een nieuw plein aan het water, en meer bloemen en kleur. De gemeenschap is nauw betrokken geweest bij de plannen, die ook een eerbetoon bevatten aan het historische kasteel ’t Fraeyhuis.

Minnewaterpark, Brugge

Een groene herleving

Het Minnewaterpark, het hart van Brugge en een oase van rust voor zowel bewoners als bezoekers, staat op het punt van een grootse transformatie. Vanaf 25 september krijgt deze groene schat een verfrissende opknapbeurt die recht zal doen aan zijn historische en romantische karakter.

Een park met geschiedenis

Sinds 1974 is het Minnewaterpark in handen van de Stad Brugge. Wat begon als een terrein van 1,55 hectare is door de jaren heen gegroeid tot een uitgestrekt park van 2 hectare. De stad heeft in de loop der jaren niet alleen geïnvesteerd in de uitbreiding van het park, maar heeft ook gezorgd voor kleurrijke toevoegingen, zoals de kleurige borders die in 1987 werden aangelegd.

Samenwerking met de gemeenschap

Het is niet alleen een project van de stad, maar ook van haar inwoners. In de ontwerpfase hebben buurtbewoners hun stem laten horen. Ze verlangden naar vernieuwde paden, een nieuw wandelpad, meer bebloeming en andere toevoegingen die het park nog mooier en functioneler zouden maken.

Aan de waterkant

Aan het water zal een nieuw plein verrijzen, omringd door negen Japanse kerselaars die het plein een kleurrijke tint zullen geven. Het doel? Een plek creëren waar bezoekers in alle rust kunnen genieten van de schoonheid van de natuur.

Een pad door de natuur

Het nieuwe wandelpad zal een brug over de westelijke gracht bevatten en bezoekers leiden naar het nieuwe pleintje aan het water. Met deze toevoeging hoopt de stad een meer open en toegankelijke ruimte te creëren.

Bloemenpracht

Het Minnewaterpark staat bekend om zijn bloemenpracht, en dat zal in de toekomst niet veranderen. Schepen Mercedes Van Volcem benadrukte de wens om meer bloemen te hebben in het park, en belooft een kleurrijke transformatie met bloembakken, bloembollen en de nieuwe kerselaars.

Een eerbetoon aan het verleden

Het historische kasteel ’t Fraeyhuis krijgt ook een plek in het vernieuwde park. Via marktegels en een QR-code kunnen bezoekers meer te weten komen over de rijke geschiedenis van deze locatie.

Ontmoetingsplaats voor iedereen

Van picknickbanken tot fietsbeugels, het park wordt een plek waar iedereen zich welkom voelt. En voor de romantici onder ons: het kussershoekje blijft behouden, een plek waar menige eerste kus is uitgewisseld. Het hele project zal 90 werkdagen in beslag nemen, met een startdatum op 25 september.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be