Middelkerke viert culinaire hoogstandjes met het Tastoe festival

Middelkerke organiseert op 7 en 8 september het culinaire festival Tastoe. In een schilderachtige setting aan de kust presenteren lokale restaurants, sommeliers en brouwers hun beste creaties. Het evenement is gratis toegankelijk, en bezoekers kunnen gerechten en dranken kopen met Tastoe jetons. Het festival vindt plaats op de zeedijk van Westende en biedt een unieke kans om de gastronomische hoogstandjes van Middelkerke te ervaren.

van links naar rechts:
Bram Opstaele (toerisme en evenementen), Stefaan Lauwereins (Vlass), Joke Dierickx (Wijn aan Zee), Natt Panisara en Fabian Scheidweiler(Madeleine), Tom Dedecker(Schepen), Jean-Marie Dedecker, Noëlla Wauters (gemeenteraadslid), Dirk Depoorter (schepen), Mike Willems (Dunas), Evelyn Vandermeersch en Joachim Vanderwal (Kapelle), David Bernaert (Braven Apostel), Petra Vanden Broucke en Hans Vanheste (The Lord), Stijn Roels (Jus de Mer), Valerie Bentein en Xavier Kerckenaere (Kroko), Rosalie Verlinde (toerisme en evenementen), Pieter Van Rompaey (Marquize), Davy Vermeire (Ontwerp Campagnebeeld – Verm)
Zittend: Tineke Derycke (Vlass), Tatiana en Naomi Batache (Matsbar), Henk Dierendonck (schepen), Natacha Lejaeghere (Schepen), Dirk Gilliaert (schepen), Kelly Ponjaert (Marquize)

In het sfeervolle restaurant Marquize in Westende is afgelopen weekend het Tastoe festival aangekondigd, dat op 7 en 8 september plaatsvindt. Dit culinair evenement brengt de rijke smaken van Middelkerke samen op een van de mooiste locaties aan de kust.

Tastoe: een culinair avontuur

Tastoe is hét culinaire festival van Middelkerke en biedt een unieke gelegenheid om te genieten van de lokale gastronomie. In een prachtig decor presenteren deelnemende restaurants hun signatuurgerechten, terwijl lokale sommeliers en brouwers zorgen voor de perfecte wijnen en bieren. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van heerlijke cocktails en voortreffelijke koffie.

“De Middelkerkse gastronomie zit al jaren in de lift. We hebben topzaken die mooie punten krijgen in de Gault-Millau, eigen brouwers, een top sommelier, verschillende typische signatuurgerechten… Dit moeten we als gemeentebestuur blijven ondersteunen. Een evenement als Tastoe toont dat wij, als Middelkerkenaars, trots moeten zijn op de kwaliteit die onze horecazaken brengen,” aldus Tom Dedecker, Schepen van Toerisme en Evenementen.

Praktische informatie

De toegang tot Tastoe is gratis, maar gerechten en dranken worden betaald met Tastoe jetons, die verkrijgbaar zijn aan de kassa’s. Voor herbruikbaar bestek betaalt men eenmalig 2,25 euro, waarna het onbeperkt kan worden geruild voor schoon bestek. Zowel Bancontact als contante betalingen worden geaccepteerd. Honden zijn niet toegestaan op het evenement.

Openingstijden

  • Zaterdag: 11:00 – 00:00 (keuken open tot 21:30)
  • Zondag: 11:00 – 20:00 (keuken open tot 18:00)

Locatie

Het evenement vindt plaats op de zeedijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte.

Tekst Serge Jansen foto Gino Ester van www.westnieuws.be