Jong culinair talent schittert in Gault&Millau wedstrijd

Jong culinair talent schittert in de Gault&Millau wedstrijd, waarbij drie leerlingen van Hotelschool Ter Duinen opvielen met hun visie en innovatieve ideeën. Hoewel afwezig bij de prijsuitreiking, werden ze erkend als gelijkwaardige winnaars door de organisatie.

Een brug van generaties

Gault&Millau daagt jonge, opkomende culinaire talenten uit België en Luxemburg uit om na te denken over de toekomst van de hotelscholen en de gehele horeca. De wedstrijd dient als een platform om verschillende generaties met elkaar te verbinden en de nadruk te leggen op wederzijds leren en communiceren. In een wereld waarin jonge chefs de toekomstige helden zijn, is het van vitaal belang om aandachtig te luisteren naar hun ideeën en visies.

Het strijdtoneel

Drie leerlingen van 7 SR van Hotelschool Ter Duinen namen dapper deel aan de zoektocht naar het felbegeerde label ‘Young Horeca Talent Gault&Millau 2030’. Matteo Forlano, Laurens Wittevrongel en Giulia Platteau onderscheidden zichzelf in deze wedstrijd met hun bruisende energie en culinaire flair.

Afwezig maar niet vergeten

Helaas konden deze veelbelovende talenten niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking in Gent op deze dag (woe. 15 mei 2024), omdat ze allemaal op buitenlandse stages vertoeven. Desondanks schijnt hun afwezigheid geen schaduw op hun prestaties.

Erkenning voor visie en innovatie

De jury prees de visie van deze leerlingen op hun opleiding aan Hotelschool Ter Duinen, evenals hun inzichten over de toekomst van de horeca en hun vernieuwende ideeën. Met name het belang van levenslang leren en het beschouwen van werken in de horeca als een roeping, oogstte lof. Ondanks hun drukke schema’s in de stagerestaurants, beantwoordden ze bijkomende vragen van de jury met verve via online communicatie.

Een triomf voor Hotelschool Ter Duinen

De voortreffelijke prestaties van onze leerlingen tonen andermaal aan dat Hotelschool Ter Duinen streeft naar het allerhoogste niveau. Een welgemeende felicitatie aan onze drie deelnemers!

Geen verliezers, enkel winnaars

De organisatie heeft geen uiteindelijke winnaar aangewezen, maar beschouwt alle deelnemers als gelijkwaardige winnaars en beloonde hen met een goodiebag. Voor degenen die hun uitmuntende culinaire kunsten willen laten zien, liggen er nog tal van wedstrijden in het verschiet.

Dank aan de organisatie en gastvrijheid

Een oprechte dank gaat uit naar Gault&Millau voor het organiseren van dit evenement. Ook een woord van dank aan Hotelschool Gent voor hun warme ontvangst en ondersteuning.