West-Vlaamse slagers Steven Vanacker en Annelies Vanclooster uit Diksmuide veroveren Europa met topvleeswaren

Slagerij Nautilus uit Diksmuide zet zichzelf op de kaart met een ongeëvenaard succes in de Europese vleeswarencompetitie. Hun overwinningen onderstrepen de rijke traditie en het innovatieve potentieel van het Vlaamse slagersambacht.

Diksmuide, 13 maart 2024 – In het hartje van Diksmuide zet slagerij Nautilus, onder de bezielende leiding van Steven Vanacker en Annelies Vanclooster, de culinaire wereld op zijn kop. Het ambachtelijke duo sleepte op de Europese vakwedstrijd van de Confrérie des Chevaliers maar liefst 11 gouden en 1 zilveren medaille in de wacht met hun verfijnde vleesproducten. Als kers op de taart veroverden ze ook nog eens de nationale titel met hun unieke kaasgrillworst, een culinaire prestatie die hun ambacht en passie voor kwaliteit onderstreept.

Van lokaal tot internationaal lof

De reis naar erkenning begon vorig jaar voor het slagerspaar, toen ze voor het eerst deelnamen aan de prestigieuze competitie. Met hun droogworst ‘Smuids Zwientje’ veroverden ze goud en de Belgische titel. Dit jaar besloten ze het grootser aan te pakken door twaalf producten in te zenden, met een overweldigend succes als resultaat: elf gouden en één zilveren medaille bekronen nu hun vakmanschap.

Een smaakvol pallet aan winnaars

De jury, bestaande uit culinaire experts uit heel Europa, beoordeelde de inzendingen op smaak, uiterlijk, bereidingswijze, kleur, originaliteit en samenstelling. Onder de bekroonde producten bevonden zich gerookte bacon, pain de veau, mosterd roulade, en de sensationele kaasgrillworst, die nationaal kampioen werd. Ook de scampi pastaschotel viel in de prijzen met een eervolle vermelding.

Toewijding aan kwaliteit en ambacht

Steven en Annelies, die hun slagersopleiding in Diksmuide genoten, voeren hun slagerij Nautilus al 12 jaar met een onwrikbare toewijding aan kwaliteit en de korte keten. Hun benadering is een smaakvolle lofdicht aan het slagersambacht, met respect voor het product en een ongeëvenaarde focus op smaak.

Een culinaire toekomst

Met deze indrukwekkende overwinning op zak kijken Steven en Annelies uit naar de toekomst. Hun succes bevestigt de waarde van hun aanpak en inspireert hen om hun culinaire kwaliteiten verder te verkennen. Diksmuide mag trots zijn op deze ambassadeurs van smaak en vakmanschap.

Auteurs tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be